Pretekárske autá z role toaletného papiera

Pretekárske autá z role toaletného papiera

Od Babysits
4 min čítania

Aj vaše deti radi nechávajú ležať prázdne rolky od toaletného papiera a čakajú, až ich upracete? Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, prečo radšej nezvolať deti a niečo zábavné z roliek nevytvoriť? Na vytvorenie našich pretekárskych áut nebudete potrebovať viac než pár recyklovaných roliek toaletného papiera a trochu farby!

Prezrite si náš podrobný videonávod na výrobu vlastných závodných automobilov z role toaletného papiera! Podrobnejší popis nájdete v našom článku nižšie.

Na začiatok budete potrebovať iba zopár vecí:

  • Rolky od toaletného papiera
  • Akrylová farba
  • Nožnice
  • Papier
  • Lepidlo

umelecké potreby

Keď nájdete materiály, ktoré potrebujete na tvorenie, je čas rozhodnúť sa, akú farbu budú mať vaše pretekárske autá. Rozhodli sme sa vytvoriť 3 pretekárske autá, ale môžete ich vyrobiť toľko, koľko chcete (podľa toho, koľko máte prázdnych roliek od toaletného papiera!).

tvorivo maľované rolky na toaletný papier

Naše recyklované rolky od toaletného papiera sme natreli 3 rôznymi farbami: modrou, zelenou a žltou. Možno ale budete chcieť vytvoriť klasické červené pretekárske auto! Tip: Namiesto farby môžete použiť aj farebný papier.

tvorenie z rolky toaletného papiera strihanie

Toto je najkomplikovanejšia časť! Z roliek od toaletného papiera sme pomocou malých nožníc na šitie vystrihli obdĺžnikový tvar. Ak náhodou nemáte doma malé nožnice (ktoré nemusí mať každý!), môžete tiež použiť orezávač. Dôležitá poznámka: Tento krok vyžaduje pomoc rodičov a nie je bezpečné, aby ho malé deti robili samy.

tvorenie z role toaletného papiera pretekárske autá

A teraz je čas ozdobiť vaše pretekárske autá! Rozhodli sme sa pre štýlový vzor blesku na našom zelenom pretekárskom aute a pre niekoľko ďalších jednoduchých pruhovaných vzorov.

maľovanie na výtvory z rolky toaletného papiera

Pred pridaním pretekárskych čísel sme na každé auto namaľovali niekoľko vrstiev farby. Tip: Ak vaše deti netrpezlivo čakajú na zaschnutie farby, môžete proces urýchliť fénom na vlasy.

tvorenie pretekárskych vozidiel

Teraz pridať kolesá! Na 400 gramový akrylový papier sme namaľovali čierne kruhy (ale bude stačiť akýkoľvek hrubý papier) a potom sme na biely papier nakreslili o niečo menšie kruhy. Ak náhodou máte čierny papier, ušetrí vám to čas! Vyrobili sme 3 autá po 4 kolesá, takže sme vyrobili celkom 12 kolies.

tvorenie pretekárskych áut kolesá

Keď namaľujete a nakreslíte kolesá, je čas ich vystrihnúť pomocou nožníc. Ďalej môžete na trochu väčšie pneumatiky (čierne kruhy) nalepiť ráfiky (biele kruhy). Na tento krok sme použili univerzálne rýchloschnúce lepidlo, ale urobí to aj obyčajné tekuté lepidlo alebo lepiaca tyčinka!

Pretekárske auto tvorenie z rolky toaletného papiera

Ďalším krokom je pripevnenie kolies k autám z roliek od toaletného papiera! Opäť sme pomocou univerzálneho rýchloschnúceho lepidla pripevnili papierové kolieska k autám z roliek. Tip: Ak máte doma malé spony alebo sponky na papier, môžete ich použiť aj na pripevnenie kolies. To znamená, že kolesá vašich automobilov sa budú môcť otáčať!

Pretekárske autá z rolky toaletného papiera

A takto môže vyzerať vaše pretekárske auto z recyklovanej rolky od toaletného papiera! Do našich automobilov sme tiež pridali volanty vyrezaním malých kruhov zo 400 gramového akrylového papiera a pridaním detailov pomocou čiernej akrylovej farby.

Páčil sa vám tento tvorivý projekt? Boli by sme radi, keby sme videli vašu verziu našich pretekárskych automobilov z roliek toaletného papiera! Označte nás @babysits na Instagrame alebo ich zdieľajte s nami na Facebooku (@babysits).

A pre ďalšiu štýlovú inšpiráciu si nezabudnite pozrieť naše ďalšie nápady na tvorivé projekty

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo