Naučte sa, ako si zaviazať šnúrky na topánkach

Naučte sa, ako si zaviazať šnúrky na topánkach

Od Babysits
3 min čítania

Ak váš drobček ešte celkom nezvládol umenie zaviazať si šnúrky na topánkach, potom je táto tvorivá pomôcka pre neho! Nakoniec aj pre vás je to o jednu vec menej, čo budete musieť ráno urobiť! Aby bolo učenie sa viazať si šnúrky na topánkach o niečo zábavnejšie, vytvorili sme tento jednoduchý, tvorivý projekt, ktorý vám pomôže začať.

Výroba šablóny topánok z kartónu je super jednoduchá a deti sa radi zapoja a navrhnú si svoje vlastné topánky. Na začiatok budete potrebovať:

  • Kartón
  • Akrylová farba
  • Čierna fixka
  • Dierkovač
  • Šnúrky do topánok (alebo jednoducho použite šnúrku alebo stuhu!)

Keď budete mať svoje materiály, prvá vec, ktorú budete chcieť urobiť, je nakresliť obrys nohy dieťaťa na kus kartónu. Na túto úlohu sme použili čiernu fixku.

Šablóna topánky pre deti

Teraz, keď máte základný obrys svojich topánok, môžete začať so zábavnou časťou: zdobenie! Nemohli sme sa rozhodnúť pre jednu farbu, a tak sme sa rozhodli pre ďalšie najlepšie riešenie: každú farbu. Tip: Ak nemáte po ruke žiadnu farbu, môžete použiť aj fixky, farbičky alebo pastelky.

Farebná šablóna na topánky ako zaviazať šnúrky na topánkach

Keď budete spokojní so svojimi zábavnými vzormi na topánkach, môžete si opatrne vystrihnúť svoje kartónové šablóny topánok.

Naučte sa zaviazať šnúrky šablóna na vystrihnutie

Ďalej chceme v šablóne topánky vytvoriť otvory na prepletenie šnúrky. Tip: Ak nemáte dierkovač, ihla a špajdľa robia zázraky. Toto by však mal robiť iba dospelý človek.

Šnurovacia šablóna otvory na šnúrky

Teraz k najdôležitejšej časti: viazanie šnúrok na topánkach! Svojim deťom môžete ukázať, ako viazať šnúrky (alebo stužky, podľa toho, čo máte doma) tak, že ich pretiahnete cez otvory. A čo je najdôležitejšie, môžete im ukázať, ako si zaviazať šnúrky!

Vidíte, to nebolo také ťažké! Povzbudenie vašich detí, aby robili túto každodennú činnosť, vám nielen ušetrí čas počas ranného zhonu, ale tiež to vaše dieťa naučí dôležitej zručnosti trpezlivosti a pochopeniu, že dosiahnutie dobrých výsledkov si vyžaduje čas!

A tadá! Tu je ukážka toho, ako bude nakoniec vyzerať vaša šablóna na viazanie šnúrok z kartónu.

Naučte sa viazať šnúrky na topánky pre deti

Páčil sa vám tento tvorivý projekt? Boli by sme radi, keby ste nám ukázali vašu verziu našej šablóny na viazanie šnúrok do topánok! Podeľte sa s nami o ne na Facebooku (@babysits) alebo nás označte na Instagrame.

Ak sa chcete získať viac nápadov, pozrite sa na naše ďalšie tvorivé projekty!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo