Opatrovateľský kvíz

Opatrovateľský kvíz

Od Babysits
7 min čítania

Opísali by ste sa ako opatrovateľka-expert alebo začiatočníčka? Ak si chcete prostredníctvom Babysits úspešne nájsť prácu opatrovateľky, určite by ste mali absolvovať náš druhý opatrovateľský kvíz, aby ste dokázali, ako dobre to s deťmi viete!

Pravdepodobne ste už absolvovali náš prvý opatrovateľský kvíz založený hlavne na základných zručnostiach, ktoré by dobrá opatrovateľka mala mať. Ak nie, spravte si ho teraz a vytvorte si profil ak ste to ešte neurobili, predtým než budete pokračovať v čítaní.

Babysits je platforma starostlivosti o deti, ktorá spája opatrovateľky a rodičov z celého sveta. Nájsť si opatrovateľskú prácu je také jednoduché ako vytvoriť si profil a začať komunikovať s rodičmi vo vašom okolí. Ľahké, že? Existuje však niekoľko dôležitých detailov, ktoré je potrebné vziať do úvahy, aby si vás rodičia všimli.

Opatrovateľský kvíz: Ako byť dobrou opatrovateľkou na Babysits

Vďaka nášmu kvízu uvidíte, či ste podnikli správne kroky. Je to len 11 otázok, z ktorých niektoré sa týkajú aj novej funkcie opatrovanie na diaľku.

Správna je iba jedna odpoveď, preto si ju pred výberom dobre premyslite. Nezabudnite si nachystať ceruzku alebo pero a papier na zapísanie počtu správnych odpovedí, ktoré získate! Ste pripravený? Začnime!

Otázka 1 - Voláte sa Lucia a ste študentkou univerzity. Už máte skúsenosti ako opatrovateľka, pretože ste strážili svoje malé sesternice do doby pred 2 rokmi. Čo si myslíte, ktorý z nasledujúcich popisov sa k vám hodí lepšie?

A) “Ahoj, volám sa Lucia! Momentálne študujem a keďže mám trochu voľného času, chcela by som si nájsť prácu opatrovateľky. Mám aj skúsenosti s deťmi!”

B) “Ahoj, volám sa Lucia! Som študentkou druhého ročníka univerzity a vzhľadom na to, že mám voľný čas by som chcela opäť pracovať s deťmi. Pred nástupom na univerzitu som zvykla strážiť svoje malé sesternice a rada by som spoznala ďalšie deti a hrala sa s nimi!”

C) “Ahoj! Naozaj si potrebujem nájsť prácu, pretože sa rada hrám s deťmi. Som k dispozícii aj na domáce práce.”

Odpoveď B)

Otázka 2 - Chystáte sa kontaktovať niektoré rodiny vo vašom okolí. Čo bude na vašej profilovej fotografii? (Pamätajte: Profilový obrázok je prvá vec, ktorú rodičia uvidia)

A) Nejaké instagramové filtre (deti to budú milovať!)

B) Vy s dieťaťom, aby ste ukázali, aká dobrá ste opatrovateľka

C) Vy osamote, s úsmevom pred bielym pozadím

Odpoveď C)

Otázka 3 - Naozaj chcete urobiť dobrý prvý dojem, a tak sa rozhodnete vytvoriť si profilové video. Ako by ste ho spravili?

A) Poviete svoje meno, koľko máte rokov a kedy ste k dispozícii

B) Začnete spievať „Mamma mia“ (kto nemiluje Abbu??)

C) Využijete 40 sekúnd na to, aby ste sa predstavili a porozprávali o svojich najlepších vlastnostiach

Odpoveď C)

Opatrovateľský kvíz: Ako byť dobrou opatrovateľkou na Babysits


Otázka 4 - Naozaj z toho chcete vyťažiť maximum, takže máte motiváciu zviditeľniť sa a zobrazovať sa vo výsledkoch vyššie. Čo by ste mali urobiť?

A) Prihlasovať sa každý deň

B) Získať všetky odznaky a žiadať o referencie

C) V profile vybrať všetku dostupnosť

Odpoveď B)

Otázka 5 - Opatrovanie detí nie je len o dávaní pozor na deti, ale vyžaduje aj ďalšie zručnosti, ako napríklad tvorivé nadanie. Ako to na profile špecifikujete?

A) Do popisu si napíšete rôzne aktivity, ktoré by ste s deťmi robili, a tiež vyberiete konkrétne filtre týkajúce sa vašich schopností.

B) Do popisu napíšete, čo vám nevyhovuje, aby ste rodinu vopred upozornili.

C) Vyberiete si všetky dostupné schopnosti, pretože ste vo všetkom dobrý.

Odpoveď A)

Otázka 6 - Konečne ste pripravení kontaktovať rodiny, ktoré žijú v okolí. Ako by ste k tomu pristúpili?

A) V krátkosti sa predstavíte a pokúsite sa prispôsobiť správu pre každého rodiča podľa jeho potrieb.

B) Mali by ste si stiahnuť aplikáciu, pretože odtiaľ vidia iba vaše správy.

C) Skopírujete a vložíte popis profilu do každej správy.

Odpoveď A)

Otázka 7 - Vaše správy boli úspešné, gratulujeme! Rodina vás ale chce vidieť skôr, ako pre ňu začnete pracovať!

A) Navrhnete im stretnutie u seba doma, pretože sa tam cítite najpohodlnejšie.

B) Dátum a miesto dohodnete spolu na základe vzájomných potrieb, možno s pomocou plánovača schôdzok.

C) Navrhnete im ich dom, aby ste sa navzájom stretli a pohovorili si o opatrovaní detí.

Odpoveď B)

Opatrovateľský kvíz: Ako byť dobrou opatrovateľkou na Babysits


Otázka 8. Nie všetci používatelia hľadajú to, čo v popise hovoria. Niektorí ľudia sú bohužiaľ podvodníci. Čo by ste robili, keby ste videli niečo podozrivé?

A) Nahlásite to tímu platformy Babysits s vysvetlením dôvodu podozrivého profilu.

B)Pošlete správu všetkým svojim priateľom, ktorí sú zaregistrovaní na Babysits, s tým, že používateľ je podvodník.

C) Podvodníkovi už nebudete odpovedať.

Odpoveď A)

Otázka 9. Rodičia si vybrali vás, ale chcú začať na diaľku. Ako by ste sa pripravili?

A) Požiadate rodičov, aby ste si vopred virtuálne zavolali, aby ste sa navzájom spoznali, a potom si pripravíte nejaké nápady na aktivity na opatrovanie na diaľku.

B) Jedinou dôležitou vecou, ktorú musíte urobiť, je skontrolovať, či funguje webová kamera.

C) Uvediete, že sa radšej stretnete osobne, pretože sa bojíte, že vás dieťa nebude počúvať počas virtuálneho opatrovania.

Odpoveď A)

Otázka 10. Predstavte si, že dieťa opatrujete virtuálne. Hráte na klavír naozaj dobre a rodičia vás požiadali, aby ste dieťa naučili niekoľko základných lekcií. Ako by ste to urobili?

A) Pošlete videonávod s virtuálnymi lekciami klavíra a medzitým vysvetlíte, ako to funguje.

B) Dieťa nadchnete pre novú lekciu a začnete ho učiť základné veci tak, že sa na vás bude pozerať.

C) Dieťa nadchnete pre novú lekciu a začnete ho učiť základné veci tak, že umiestnite webovú kameru nad klávesnicu klavíra.

Odpoveď C)

Otázka 11. Vaše skúsenosti s opatrovaním u rodiny boli dobré. Teraz vás už ale nepotrebujú, a tak si chcete nájsť inú prácu opatrovateľky.

A) Požiadate rodinu o hodnotenie na platforme a potom počkáte, kým si vás ostatní rodičia všimnú.

B) Požiadate rodinu o hodnotenie na platforme a tiež ich ohodnotíte. Tiež aktualizujete svoje skúsenosti vo svojom profile Babysits a na platforme začnete byť opäť aktívny.

C) Začnete kontaktovať ďalšie rodiny a v správe uvediete, že už máte skúsenosti cez Babysits.

Odpoveď B)

Opatrovateľský kvíz: Ako byť dobrou opatrovateľkou na Babysits


Gratulujeme, kvíz je za vami! Skontrolujte svoj výsledok:

Opatrovateľský kvíz: Výsledok

  • ZAČIATOČNÍK: Pravdepodobne ste si vytvorili profil cez Babysits len nedávno a stále neviete, ako veci skutočne fungujú najlepšie! Ale nebojte sa, pretože sme tu pre vás! Prečítajte si, ako napísať dobrý profil na Babysits pretože váš profil je ako vaša vizitka a vaša prvá šanca, aby si vás rodičia všimli.

  • STREDNE POKROČILÝ: V skutočnosti ste na tom celkom dobre, ale niektoré veci je potrebné napraviť. Váš profil je pravdepodobne úžasný a dostali ste tiež príležitosť začať komunikovať s rodičmi vo vašom okolí. Možno však opatrovanie neprebehlo podľa plánu? Alebo ste sa pri prvom virtuálnom opatrovaní detí cítili nepríjemne? Prečítajte si naše tipy pre opatrovateľky, aby ste z toho vyťažili čo najviac!

  • POKROČILÝ: Ste profesionál a nemusíme vás nič učiť! Možno nám môžete zanechať hodnotenie, aby sme vedeli, ako zlepšiť zážitok z opatrovania detí ešte viac!


Naše tipy a rady vaše šance nájsť si prácu opatrovateľky určite zvýšia.

Ako teda byť dobrou opatrovateľkou? Ďalšie tipy týkajúce sa platformy Babysits nájdete v ďalších článkoch v našich tipoch pre platformu.

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo