8 chýb pri opatrovaní detí

8 chýb pri opatrovaní detí

Od Babysits
4 min čítania

Viete, koľko sa toho ako opatrovateľka môžete naučiť? Môžete si vďaka tomu vypestovať rodičovské zručnosti, ktoré v budúcnosti využijete. Ak v súčasnosti študujete na vysokej škole zameranej na povolanie súvisiace s deťmi, opatrovanie detí vám môže poskytnúť skvelé skúsenosti/zručnosti, ktoré vám doplnia životopis. Práca s deťmi je však obrovská zodpovednosť a prináša veľa úskalí. Nie je však potrebné sa obávať, sme tu, aby sme vám pomohli prekonať najbežnejšie chyby a zaistili tak, že potom dostanete iba to najlepšie hodnotenie a referenciu.

Tu je 8 chýb, ktorým sa treba počas opatrovania detí vyhnúť:

1. Neskorý príchod na opatrovanie detí

Neskorý príchod na opatrovanie môže byť dosť neprofesionálny. Mali by ste sa preto pripraviť vopred, aby ste mali dostatok času doraziť na dohodnuté miesto. Pred samotným opatrovaním sa opýtajte, aké úlohy máte urobiť, aby ste boli pripravení prevziať opraty hneď, ako sa opatrovanie začne.

2. Prílišné používanie vášho telefónu

Keď sa staráte o deti, nie je dobrý nápad písať si s kamarátmi na telefóne alebo surfovať na sociálnych sieťach. Nezabudnite, že za prácu dostávate zaplatené, preto je najlepšie nechať si svoje osobné konverzácie na svoj voľný čas. Namiesto toho, prečo niečo kreatívne nevytvoriť, ako napríklad zábavné výtvory pre deti.

3. Uverejňovanie fotografií na sociálnych sieťach

Aj keď možno budete chcieť na Instagrame zdieľať fotografiu úžasného receptu, ktorý ste vytvorili s dieťaťom, ktoré strážite, mali by ste vždy pamätať, že musíte získať povolenie od rodičov, ak sa chystáte zverejniť fotografie ich detí alebo ich domu online.

4. Práca počas choroby

Môže byť frustrujúce, ak potrebujete zrušiť termín opatrovania, ale ak sa cítite zle, je lepšie opatrovanie zrušiť. Je ťažšie zvládnuť deti plné energie, ak sa necítite dobre. Existuje tiež riziko infikovania detí, ak je vaša choroba nákazlivá. Ak sa však cítite dostatočne dobre na to, aby ste opatrovali, dbajte na opatrnosť okolo detí častým umývaním rúk a správnym vyhodením vašich použitých vreckoviek.

5. Nadávanie

Deti sa učia rýchlejšie, ako si myslíte, a nevhodné vyjadrovanie sa na ne môže ľahko nalepiť, ak sú mu vystavené. Opatrovateľka by mala ísť príkladom, pretože je pre deti vzorom, a mala by sa vyhnúť tomu, aby ich učila nevhodným slovám alebo nadávkam.

6. Pitie alkoholu

Po uložení detí do postele môže byť lákavé dať si pohár vína. Nezabudnite však, že stále opatrujete deti a ste za ne zodpovedný. Dieťa sa môže zobudiť uprostred spánku a vy musíte byť schopný sa o dieťa postarať. Existuje tiež možnosť núdze, kedy môžete byť požiadaný, aby ste deti odviezli na najbližšiu pohotovosť alebo do lekárskej ordinácie.

7. Fajčenie

Odporúčame tiež pri opatrovaní detí nefajčiť, pretože dávate deťom zlý príklad a môže to byť zlé pre ich zdravie (aj vaše). Rodičia často fajčenie ani nepovoľujú. Sekundárne fajčenie môže spôsobiť dýchacie problémy u detí a u astmatikov môže spôsobiť častejšie a ťažšie astmatické záchvaty.

8. Nechať deti porušovať pravidlá rodičov

Je dôležité dopredu vedieť, aké činnosti majú deti povolené. Ak napríklad rodičia nedovolia deťom jesť zmrzlinu alebo pozerať televíziu, opatrovateľka musí tiež dodržiavať tieto pravidlá. Nikdy nenechávajte deti samé bez dozoru. Deti môžu byť nepredvídateľné a môžu sa stať nehody. Opatrovanie detí je práca, ktorá si vyžaduje veľkú zodpovednosť a vašu plnú pozornosť, aby ste sa vyhli nehodám.

chyby pri opatrovaní detí


Opatrovanie detí je nesmierne dôležitá rola, vždy sa správajte profesionálne. Navyše si vás potom rodičia pravdepodobne znova rezervujú na ďalšie opatrovanie a môžu vás dokonca odporučiť svojim priateľom (cink-cink). Dajte deťom vedieť, kto je ich šéfom, a koho príkazmi sa majú riadiť. Ak potrebujete ďalšiu pomoc s prípravou na svoju opatrovateľskú prácu, prečítajte si náš článok o tom, ako zvládnuť váš prvý deň v práci.

Teraz, keď viete, čo nemáte robiť, je čas pustiť sa do toho a nájsť si perfektnú prácu opatrovateľky ešte dnes!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo