Ako vytvoriť profilové video

Ako vytvoriť profilové video

Od Babysits
4 min čítania

Vedeli ste, že okrem svojej profilovej fotografie môžete na platformu Babysits nahrať aj profilové video? Táto funkcia pomáha zvyšovať vašu viditeľnosť a zároveň vám dáva väčšiu šancu nájsť si prácu opatrovateľky alebo nájsť vhodnú opatrovateľku pre vaše dieťa. Je dôležité, aby ste túto funkciu využili. Preto vám chceme dať niekoľko užitočných tipov, ako vytvoriť to najlepšie profilové video a zvýšiť tak svoju šancu na výber!

Najčastejšie ľudia nahrajú svoju profilovú fotku, avšak tým, že nahráte profilové video môžete zvýšiť hodnotu svojho profilu.
Opatrovateľky častejšie nahrávajú video, ale môže to byť užitočný nástroj aj pre rodičov. Spravidla slúži na to, aby ste sa lepšie spoznali a dali ostatným používateľom vedieť, kto ste a prečo by si mali zvoliť práve vás.

Pamätajte, že profilové video môžete nahrať iba prostredníctvom aplikácie, nie cez web
Ak si chcete stiahnuť našu aplikáciu, kliknite nižšie:

Ako môžete vytvoriť to najlepšie profilové video? Postupujte podľa našich tipov, aby ste nerobili chyby a zvýšili svoje šance na získanie zamestnania alebo nájdenie opatrovateľky:

Vyberte správne pozadie

Najskôr je potrebné spraviť video na jasnom mieste. Rovnako ako v prípade profilových fotografií je lepšie vyhnúť sa tmavému pozadiu, pretože v dobrom a jasnom osvetlení bude vaša tvár lepšie vidieť a viac vynikne. Je ešte lepšie, keď použijete osvetlenie spredu, pretože redukuje tiene. Je tiež dôležité zvoliť správne pozadie z hľadiska ruchu. Snažte sa držať ďalej od oblastí, kde je hudba, televízia alebo deti hrajúce sa v pozadí. Nie je nič horšie ako video, kde nejde nič počuť, súhlasíte?

Oblečte sa slušne a uistite sa, že vyzeráte prirodzene

Je dobré sa do videa vhodne obliecť. Popremýšľajte o tom, čo by ste si obliekli na pohovor. Je dôležité vziať do úvahy, že ak ste opatrovateľkou, prichádzate do styku s rodinami, musíte vyzerať úctivo. Vyhnite sa tričkám, na ktorých sú urážlivé nápisy alebo kresby. Nepoužívajte filtre na tvár alebo dokonca na hlas. Nie je vhodné prezentovať zavádzajúcu verziu samého seba.

Použite všetok dostupný čas

Video môže mať 40 sekúnd, a ak sa nad tým zamyslíte, nie je to veľa. Dôrazne odporúčame, aby ste využili tento krátky čas na predstavenie sa a zdôraznenie hlavných dôvodov, prečo by si rodičia mali vybrať vás ako potenciálneho kandidáta. Pri nahrávaní videa je dôležité mať tvár v popredí bez ruchu a šumu v pozadí. Do videa nezahŕňajte priateľov, rodinu ani domáce zvieratá, pretože to môže vyzerať neprofesionálne. V neposlednom rade sa nezabudnite usmievať, dá vám to body navyše, najmä ak ste opatrovateľka. Rodina si skôr vyberie niekoho, kto vyzerá sebavedome a priateľsky.

Použite tie správne slová

Čo povedať počas týchto 40 sekúnd? Okrem toho, že poviete svoje meno a svoj vek, musíte upútať ich pozornosť. Môžete napríklad odpovedať na tieto otázky a použiť odpovede v profilovom videu:

Opatrovateľky:
Prečo radi pracujete s deťmi?
Aká je vaša najlepšia zručnosť týkajúca sa práce s ľuďmi?
Prečo by si mali zvoliť práve vás?

Rodičia:
Prečo hľadáte opatrovateľku?
Aké sú hlavné úlohy, ktoré od opatrovateľky požadujete?
Prečo by vás mali kontaktovať?

Nezabudnite povedať „Ďakujem“ a usmievajte sa!
Najlepšie je neopakovať presne tie isté slová ako máte v popise vášho profilu, namiesto toho použite video na vyjadrenie svojej osobnosti.
Vo všeobecnosti sa snažte vyznieť pozitívne a vyhýbajte sa vetám ako „Potrebujem si nájsť prácu čo najskôr“.
Počas rozprávania dávajte pozor na hlasitosť vášho hlasu; je dôležité nekričať, ale rovnako dôležité je nehovoriť príliš potichu, pretože ľudia vás nemusia počuť. V neposlednom rade sa snažte nehovoriť príliš rýchlo alebo príliš pomaly.


Pred nahraním konečnej verzie vášho profilového videa môžete vždy nacvičovať.
Môžete si tiež pozrieť toto video, ktoré vám pri nahrávaní toho vášho pomôže:

Na čo čakáte? Zaregistrujte sa teraz a nájdite dokonalú opatrovateľku alebo prácu opatrovateľky vďaka svojmu novému profilovému videu!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo