Opatrujte prvýkrát na diaľku

Opatrujte prvýkrát na diaľku

Od Babysits
5 min čítania

Počuli ste už o opatrovaní detí na diaľku? Ste zvedaví a chcete pomôcť rodičom a deťom tým, že budete v týchto zvláštnych časoch opatrovať online? Tu je niekoľko tipov, trikov a skúseností z reálneho života od superopatrovateliek a tímu Babysits, ktorí si prvýkrát vyskúšali opatrovanie na diaľku.

Skúsenosti od online opatrovateliek a lektorov

V Babysits sme testovali opatrovanie na diaľku, aby sme mohli dať tipy a triky opatrovateľkám, ktoré to tiež chcú vyskúšať. Spýtali sme sa aj niektorých superopatrovateliek, či by sa s nami nechceli podeliť o svoje skúsenosti. Ste zvedaví na výsledky a skúsenosti? Tu je niekoľko recenzií:

Debora - "Počula som od svojej tety, že sa moja sesternica cítila osamelá, pretože sa nemohla stretávať so svojimi spolužiakmi a kamarátmi. Aby som jej trochu pomohla, zavolala som jej a chvíľu sme kecali. Potom mi napadlo prečítať si spolu moju obľúbenú knihu z detstva s názvom Ezzien denník. Moju sesternicu veľmi bavilo rozprávať sa so mnou a počúvať príbeh. Dohodli sme sa, že to budeme robiť každý týždeň!“

Júlia - "Pred niekoľkými dňami som prvýkrát vyskúšala pomoc s domácimi úlohami na diaľku s Máriou. Myslím, že hlavnou výhodou pre ňu a jej rodičov bolo to, že som ju zamestnávala, zatiaľ čo rodičia pracovali z domu. To, že som bola online a odpovedala na jej otázky, jej pomohlo sústrediť sa a prinútilo ma to použiť moje mozgové bunky na riešenie prekvapivo zložitých matematických úloh!“

Elena - "Moja prvá skúsenosť ako opatrovateľka na diaľku bola naozaj príjemná. Spolu s Viki sme sa naučili čísla v angličtine od 1 do 10. Toto cvičenie bolo cez obrazovku celkom jednoduché. Pripojenie k internetu bolo jediným problémom, ktorý sme mali. Ale okrem toho jej to pomohlo. Tešíme sa na ďalšie online doučovanie! “

Charlotte - "Keď som sa prvýkrát dozvedela o strážení detí na diaľku na Babysits, musím priznať, že ma zaujímalo, ako to funguje. Teraz sa o Valentínu starám na diaľku, zatiaľ čo jej rodičia pracujú z domu. Dobre sme sa bavili, dokonca sme si zatancovali a spoločne sme si urobili nejaké domáce tvorivé projekty. “

Jozef - "Moja skúsenosť s opatrovaním na diaľku s Luckou bola naozaj zábavná. Hrali sme spolu na klavíri a snažil som sa jej pomôcť naučiť sa niekoľko základných melódií. Bolo o niečo ťažšie ako obvykle ukázať, na ktoré klávesy potrebuje hrať, ale s trochou cviku a zmeny uhla kamery, aby videla, kde hrajú moje ruky, to išlo celkom dobre!“

Tipy na prvé opatrovanie detí na diaľku

Prvé stretnutie s novou rodinou je vždy zaujímavé. O to viac, keď je online! Uistite sa, že ste s rodičmi a dieťaťom najskôr mali poznávacie stretnutie prostredníctvom online platformy pre hovory, ako je napríklad Skype. Na tomto stretnutí sa môžete navzájom trochu viac spoznať, hovoriť o hodinovej sadzbe, zdieľať svoje kontaktné údaje pre prípad núdze, hovoriť o činnostiach, ktoré s dieťaťom budete robiť, a o tom, ako dlho bude opatrovanie trvať. Počas tohto prvého stretnutia sa pokúste spoznať s dieťaťom, aby ste sa už trochu poznali.

Pri prvom opatrovaní odporúčame, aby rodičia zostali prvých pár minút na videu. Akonáhle je dieťa usadené a robí s opatrovateľkou niečo zábavné, môže rodič opustiť miestnosť alebo nechať dieťa s opatrovateľkou. * Vždy sa uistite, že rodič je stále v rovnakom dome alebo miestnosti ako dieťa.

Zábavná prvá aktivita, ktorú môžete s dieťaťom robiť, je „nakresli svoj život“. Týmto spôsobom sa obaja môžete lepšie spoznať. Je jednoduchšie, ak s touto činnosťou začne opatrovateľka, a môže tak dieťaťu ísť príkladom. Hovorte o sebe, svojich záľubách, tom, kde žijete a kto sú vaši priatelia. Keď to hovoríte, tiež to nakreslíte a ukážete dieťaťu. Keď už ste o sebe povedali všetko pekné, je na rade dieťa!

Tipy na opatrovanie na diaľku z testovacieho panela

Špeciálne pre vás spísal testovací panel Babysits 8 užitočných tipov, ktoré sa vám budú hodiť, ak sa chystáte stať opatrovateľkou online.

  • Tip 1: Rodič by mal byť vždy v tom istom dome alebo dokonca miestnosti ako dieťa.

  • Tip 2: Pred začatím online opatrovania nezabudnite rodiča požiadať o telefónne číslo. Ak sa niečo stane, dieťa musí ísť na toaletu, nefunguje pripojenie na internet, dieťa sa už nevie sústrediť atď., môžete rodičovi jednoducho zavolať a rodič môže prísť do miestnosti a postarať sa o dieťa.

  • Tip 3: Nezabudnite, že aktivity budú pravdepodobne vyžadovať trochu viac času a úsilia, ako obvykle. Najmä keď dieťa niečo učíte, napríklad hrať na hudobnom nástroji alebo keď mu pomáhate s domácimi úlohami. Vždy buďte trpezliví a nezabudnite na prestávky navyše.

  • Tip 4: Keď učíte hru na nástroji, uistite sa, že je webová kamera zamierená na vaše ruky a nie na vašu tvár. Týmto sa dieťa ľahšie učí.

  • Tip 5: Opatrovanie detí na diaľku nie je pre malé deti. Len čo dieťa dokáže rozprávať, sedieť samo a dokáže sa sústrediť dlhšie ako 30 minút, je pripravené na online stráženie detí. Ak rodič nevie, či to ich dieťa zvládne, odporúčame si to najskôr vyskúšať na niekoľko minút, kým má rodič stále čas a potom spolu s rodičom rozhodnúť, či je to pre dieťa vhodné.

  • Tip 6: Opatrovanie detí na diaľku nie je vhodné na celý deň. Ak sa rodič skutočne potrebuje sústrediť na svoju prácu alebo má stretnutie, stráženie detí na diaľku je ideálne. 1 až 3 hodiny sú na opatrovanie detí online v poriadku, ale neodporúčame to na dlhšie. Pri dlhších hovoroch je veľká šanca, že dieťa stratí pozornosť.

  • Tip 7: Použitie počítača namiesto telefónu je jednoduchšie.

  • Tip 8: Existuje veľa aktivít, ktoré môžete robiť pri opatrovaní detí na diaľku. Tu je niekoľko nápadov na aktivity, ktoré môžete robiť ako online opatrovateľka - naučte deti hrať na nástroj, čítajte im knihu, tancujte a spievajte spolu, urobte si pár jednoduchých tvorivých nápadov, pomôžte im s domácimi úlohami, naučte deti iný jazyk, rozprávajte sa, hrajte sa a cvičte spolu.


Aj vy ste zvedaví na opatrovanie na diaľku a chcete si to vyskúšať? Prejdite do svojho profilu a vyberte možnosť „Dostupná na diaľku“. Týmto spôsobom môžu rodičia, ktorí chcú mať online opatrovateľku, filtrovať, nájsť váš profil a kontaktovať vás! Nezabudnite sa s nami a našou komunitou podeliť o svoje skúsenosti!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo