Ako napísať profil alebo životopis opatrovateľky

Ako napísať profil alebo životopis opatrovateľky

Od Babysits
3 min čítania

Na Babysits si môžete vytvoriť profil so všetkými potrebnými informáciami, ktoré rodina od opatrovateľky potrebuje vedieť. Je však dôležité venovať osobitnú pozornosť sekcii „Motivácia a skúsenosti.“

Základy profilu/životopisu opatrovateľky:

Rodičia si často vyberú opatrovateľku s lepšie vyzerajúcim a úplnejším profilom alebo životopisom, takže sa uistite, že ten váš vyčnieva z radu! Aké sú zlaté pravidlá úspešného profilu? Postupujte podľa týchto jednoduchých krokov:

ako si nájsť prácu opatrovateľky

Motivácia a skúsenosti

Rodičia často venujú veľa pozornosti sekcii motivácia, pretože práve tam sa môžu dozvedieť o opatrovateľkách najviac.

Ak je popis príliš dlhý, rodič môže prečítať iba prvých pár riadkov. Na druhej strane, ak je príliš krátky, riskujete, že neposkytnete dostatok informácií. Pokúste sa teda nájsť zlatý stred, v ktorom stručne vysvetlíte kto ste, čo robíte a čo ponúkate.

Vžite sa do kože rodičov. Ich požiadavky sú často konkrétne, napríklad: „Hľadám opatrovateľku, ktorá by mohla syna odviezť a vyzdvihnúť do a zo školy, každý deň.“ Čo prvé vás zaujme ako prvé?

  • Odviezť syna
  • Každý deň

Hľadajú niekoho, kto má vodičský preukaz a je k dispozícii každý deň. Takže ak existujú konkrétne veci, ktoré môžete rodinám ponúknuť, je dobré ich hneď zo začiatku špecifikovať.

Veci, ktoré môžete zahrnúť do motivácie opatrovateľky:

  • Najskôr sa predstavte uvedením svojho mena a toho, kto ste. Hľadáte prácu ako opatrovateľka alebo doučovateľka?

  • Uveďte, či ste už mali skúsenosti s deťmi alebo s opatrovaním. Získate tak viac bodov, pretože ľudí, s ktorými ste v minulosti spolupracovali, môžete kedykoľvek požiadať, aby vám napísali referenciu.

  • Uveďte, čo môžete ponúknuť: rôzne jazyky, vodičský preukaz, osvedčenie o kurze prvej pomoci, opatrovanie detí na diaľku, atď. Vždy je lepšie predvídať potreby rodiny tým, že im ponúknete svoje zručnosti.

  • Dostupnosť. Je dobré byť flexibilný, ale ak máte záväzky, ktoré sa nedajú preložiť, je dobré ich špecifikovať. Sústreďte sa však na to, kedy ste k dispozícii, napríklad „Som k dispozícii každé dopoludnie, aby som odprevadil vaše deti do školy“ namiesto „Nie som k dispozícii poobede.“

Veci, ktorým sa vyhnúť v popise motivácie opatrovateľky

  • Snažte sa vyhnúť slovným spojeniam ako „Súrne hľadám prácu“. Aj keď je váš výrok úprimný, často je vyradený medzi prvými. Napíšte napríklad „Mám veľa voľného času, ktorý môžem venovať vašim deťom, ľahko vyhoviem vašim potrebám.“

  • Ak nemáte skúsenosti s deťmi, nehovorte to konkrétne. Ak ste sa starali napríklad o mladších súrodencov alebo bratrancov, počíta sa to. Ak nie, sústreďte sa v popise na to, aká dôležitá je starostlivosť o deti.

  • Neklamte, pretože klamstvá môžu viesť ku katastrofe. Napríklad, ak nemáte auto, napíšte, že máte vodičský preukaz alebo že pre vás chôdza nie je problém. Snažte sa byť čo najúprimnejší.

Tu je infografika, ktorá sumarizuje, čo písať a nepísať do profilu alebo životopisu opatrovateľky.
ako napísať popis opatrovateľky

S kvalitným profilom je hľadanie skvelej práce opatrovateľky cez Babysits jednoduché. Nezabudnite prezentovať vašu kvalifikáciu na opatrovanie detí prostredníctvom vášho popisu, hodnotenia a referencí a nezabudnite zvýšiť svoju viditeľnosť prostredníctvom systému odznakov!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo