Tipy na profilový obrázok od Babysits

Tipy na profilový obrázok od Babysits

Od Babysits
3 min čítania

Nie ste si istí, akú fotografiu by ste mali použiť pre svoj profil? Toto je veľmi dôležitý krok, pretože vynikajúci profilový obrázok môže zvýšiť vaše šance na nájdenie práce opatrovateľky. Často je to vaša prvá príležitosť urobiť dobrý dojem. Ak už máte k dispozícii profesionálny portrét, je to najlepšie riešenie. Mnoho z nás však nemá prístup k profesionálnemu portrétu, preto musíme improvizovať. Tu je niekoľko rád, ktoré vám pomôžu urobiť to najlepšie pre váš profil opatrovateľky.

Vyberte fotografiu, ktorá vyzerá ako vy

Je dôležité dať rodičom presnú predstavu o tom, ako vyzeráte. V dnešnej dobe je bežné, že ľudia menia svoj vzhľad na sociálnych sieťach. Nie je vhodné používať filtre, pretože neposkytujú jasnú predstavu o opatrovateľke. Môže vás tiež lákať použiť obrázok spred piatich rokov alebo z doby, keď mali vaše vlasy inú farbu.

To môže byť pre rodičov na prvom stretnutí nepríjemné a môže to dokonca spôsobiť, že rodičia spochybnia vašu dôveryhodnosť. Preto je dobré udržiavať svoj profilový obrázok aktuálny. Profilová fotka by mala byť presné zobrazenie toho, ako vyzeráte v bežný deň, takže ak drasticky zmeníte svoj vzhľad, je dobré aktualizovať svoju fotografiu.

Buďte jedinou osobou na fotografii

Skupinové fotografie s priateľmi a rodinou môžu byť veľmi pekné a môžu ukazovať vašu zábavnú a spoločenskú osobnosť. Rodičia si však nemusia byť istí, kto na fotke je opatrovateľka. Aby nedošlo k zámene, je najlepšie zvoliť fotografiu, na ktorej ste iba vy. Je tiež dôležité, aby bola vaša fotografia spredu, pretože poskytuje jasnejšiu predstavu.

Požiadajte priateľa, aby vás odfotografoval

Najlepšie je vždy požiadať priateľa alebo člena rodiny, aby vás odfotili. Selfie je prijateľné, neodporúčame ho. Predný fotoaparát produkuje obraz nižšej kvality, preto je najlepšie použiť vždy zadný fotoaparát. Používanie filtrov na fotke sa môže negatívne prejaviť aj na vašom profile, najmä ak zakrývajú váš vzhľad. Ak vás odfotí niekto iný, často zistíte, že vaša poloha vyzerá prirodzenejšie a pohodlnejšie. Váš priateľ vás tiež môže usmerniť upozornením, aby ste si upravili košeľu alebo sa usmievali prirodzenejšie, a dosiahne tak čo najprofesionálnejšiu fotografiu.

Vyvarujte sa rušivému pozadiu

Neutrálne pozadie je pre váš profilový obrázok najlepšie, pretože vyzerá profesionálnejšie a zaručuje jasnú predstavu o opatrovateľke. Fotografovanie vonku v prírode alebo pred zaujímavou kulisou je pekný nápad, pokiaľ fotografia zostane jednoduchá. Do pozadia nezahŕňajte osobné informácie, ako je vaša adresa alebo telefónne číslo. Nepoužívajte svoj životopis ako profilový obrázok, pretože bude odstránený.

Vhodne sa oblečte

Prečo záleží na tom, čo máte oblečené? Niekomu sa to môže zdať neobvyklé, ale vaše oblečenie môže pomôcť rodičom spoznať vás. Je dôležité sa obliecť tak, ako by ste vyzerali pri svojom prvom opatrovaní. Nemajte slnečné okuliare ani nič, čo by zakrývalo váš vzhľad. Jednotné farby zvyčajne na fotke pôsobia najlepšie. Odvážne tóny môžu pomôcť zvýrazniť váš profilový obrázok. Neodporúčame obliecť si vtipné kostýmy, pretože to môže pôsobiť rušivo a môže u rodičov vyvolať negatívnu reakciu.

Tu je príklad toho, ako by váš profilový obrázok mal a nemal vyzerať:

ako vytvoriť profilový obrázok

Čo pre vás vynikajúci profilový obrázok môže znamenať

Ak sa snažíte zvýšiť mieru odpovedí a počet odporúčaní, je dobré venovať svojmu profilovému obrázku čas. Je to prvý dojem, ktorý zanecháte a môže vám pomôcť dať ostatným vedieť, že ste sympatický a dôveryhodný, čo je veľmi dôležité, ak chcete, aby s vami rodičia komunikovali. Ak sa snažíte odlíšiť od konkurencie, považujte ju za svoju osobnú značku. Sľubujeme, že to stojí za ten čas a energiu. Ak hľadáte ďalšie tipy na zlepšenie svojho profilu, prečítajte si tento článok o tom, ako vytvoriť vynikajúci profil.


Na čo čakáte? Zaregistrujte sa teraz a nájdite dokonalú opatrovateľku alebo prácu opatrovateľky vďaka vašej novej profilovej fotke!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo