Otázky opatrovateľky: Čo sa opýtať rodičov pred opatrovaním

Otázky opatrovateľky: Čo sa opýtať rodičov pred opatrovaním

Od Babysits
3 min čítania

Čo by ste sa mali opýtať rodičov, ktorých deti opatrujete, pred ich odchodom? S našimi tipmi uvedenými nižšie ste pripravení.

Príprava na prácu opatrovateľky má mnoho krokov, od vytvorenia skvelého profilu opatrovateľky a oslovenia rodičov, až po prichystanie sa na dôležitý pohovor. Jedným veľmi dôležitým posledným krokom je však položenie otázok rodičom pred opatrovaním. Môže sa to stať počas fázy pohovoru alebo dokonca posledných pár minút pred odchodom rodiča.

Správne položené otázky vás môžu pripraviť na úspech v opatrovateľskej práci, pomôžu vám uľahčiť život a vyhnúť sa jednoduchým chybám, ktoré by sa inak mohli vyskytnúť v dôsledku nesprávnej komunikácie.

Čo by ste sa teda mali opýtať rodičov pred opatrovaním?

Čo sa treba opýtať rodičov pred opatrovaním

Existuje veľa otázok, na ktoré sa môžete opýtať rodičov alebo zákonných zástupcov dieťaťa pred opatrovaním. Všeobecne to, čo by ste sa mali spýtať, závisí od toho, čo ste už zistili pri predchádzajúcej komunikácii s rodičom a čo vám už povedali.

Pri rozhodovaní, čo sa rodičov treba opýtať pred opatrovaním, však zvážte nasledujúce otázky:

Biografické informácie

  • Ako sa deti volajú?
  • Aké deti sú? Aké sú ich osobnosti, čo nemajú radi?
  • Čo majú deti rady? Aké sú ich obľúbené hračky, aktivity, hry, filmy?
  • Aký je denný rozvrh dieťaťa a aký denný rozvrh by dieťa malo s opatrovateľkou dodržiavať?

Praktické informácie

  • Kedy je potrebné opatrovať deti? Denne, týždenne, mesačne a v konkrétne dni alebo časy?
  • Kedy môžete očakávať, že sa rodičia vrátia domov?
  • Kde nájdete v dome potrebné veci? Kam máte dovolené a kam nesmiete ísť v dome?
  • Domáce pravidlá: Čo môžete alebo nemôžete používať v dome? Čo deti môžu a nemôžu robiť?
  • Čo robiť v prípade núdze: Na koho (a ako) sa v prípade núdze obrátiť, kde nájsť lekárničku, majú deti alergie alebo zdravotné ťažkosti.
  • Aké sú očakávania od opatrovateľky? Existujú nejaké povinnosti alebo úlohy, ktoré by od vás mohli vyžadovať (napr. varenie, starostlivosť o domáce zvieratá atď.)?

Otázky sa tiež môžu líšiť v závislosti od veku dieťaťa. Napríklad, ak vás zaujíma, aké otázky sa opýtať rodičov pri opatrovaní batoľata, môžu zahŕňať aj tie vyššie uvedené, ale mali by ste sa hlbšie ponoriť do konkrétnejších informácií o dennom rozvrhu, kedy bežne spia, čo jedia a kedy, či dokonca tipoch, ako deti nakŕmiť alebo utíšiť a podobne.

Aby sme vám to uľahčili, pozrite si náš kontrolný zoznam opatrovateľky tu:
Kontrolný zoznam opatrovateľky

Môžete použiť náš kontrolný zoznam opatrovateľky, ktorý vám pomôže, alebo sa môžete pozrieť na naše otázky na pohovor s opatrovateľkou aby ste lepšie pochopili otázky, na ktoré budete musieť odpovedať alebo sa ich chcete opýtať.


Zaujíma vás viac tipov na prípravu na opatrovanie alebo opatrovateľský pohovor? Prečítajte si niektoré z týchto článkov:

Taška opatrovateľky - nutnosti

Prvý deň s rodinou

Opatrovateľský test

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo