Kontrolný zoznam bezpečného domu: Ako zaistiť bezpečnosť dieťaťa

Kontrolný zoznam bezpečného domu: Ako zaistiť bezpečnosť dieťaťa

Od Babysits
3 min čítania

Bezpečnosť vášho dieťaťa je jednou z najdôležitejších vecí na svete, obzvlášť doma. Podľa našich 5 tipov sa stanete majstrom v zabezpečovaní svojho domu pre deti.

Nové dieťa je na obzore a pravdepodobne sa tešíte a ste v strese súčasne. Jednou z najdôležitejších vecí, na ktoré by ste mali myslieť ako čerstvý rodič, je bezpečnosť vášho nového dieťaťa, počnúc zabezpečením vášho domu, aby bol bezpečný pre dieti.

Ako zabezpečiť svoj dom pred deťmi: 5 bezpečnostných opatrení pre deti, ktoré musí poznať každý rodič

Ako byť doma s deťmi v bezpečí

Akonáhle dieťatko príde na svet, všetko okolo vás sa naplní radosťou. Prvé mesiace budú pre vás úplne novým svetom a váš režim sa pravdepodobne obráti naruby.

Skôr ako sa nazdáte, vaše dieťa sa začne plaziť. To znamená, že by ste mali byť pripravení, keď vaše dieťa začne chodiť po dome.

Ako môžete zo svojho domu urobiť bezpečné miesto pre deti?

Skvelou správou je, že vás to nemusí stáť ruku a nohu, aby ste zaistili, aby bolo vaše dieťa doma v bezpečí. Možnosti, ako z domu urobiť bezpečné miesto pre deti, môžu byť cenovo dostupné a pomerne jednoduché.

Tu nájdete 5 lacných spôsobov, ako zo svojho domu urobiť bezpečné miesto pre dieťa.

5 bezpečnostných opatrení pre deti, ktoré musí poznať každý rodič

1. Bezpečnostné zámky na okná

Ako prvé musíte skontrolovať svoje okná. Ak chcete mať okná otvorené bez obáv z toho, že z nich vaše dieťa vypadne, musia mať všetky okná dodatočné zamykacie systémy, ktoré deťom zabránia v úplnom otvorení. Mali by byť navyše opatrené ochrannou lepiacou páskou.

2. Detská poistka na kľučky

Ak chcete zaistiť svoje kľučky detskou poistkou, môžete si vytvoriť jednoduché zariadenie z materiálu, ktorý máte doma! Vezmite zatváraciu plastovú nádobu a pred položením cez kľučku dverí do nej vyrežte dieru. Utiahnite na spodnej strane viečko a máte to!

Zdroj: “25 home childproofing hacks keep kids safe”

3. Chrániče hrán

Na ochranu hrán stien a rohov nábytku musíte použiť nárazuvzdorný materiál. Môžete tak byť pokojný, pretože toto bezpečnostné opatrenie zabráni dieťaťu v tom, aby si buchlo hlavu.

4. Skryte nebezpečné látky

Látky ako lieky, čistiace prostriedky, alkohol, tabak, produkty na rastliny, zapaľovače atď. musíte uchovávať na miestach neprístupných deťom: vysoko mimo dosahu alebo v uzamknutých zásuvkách. Mali by ste si dať pozor hlavne na tablety a malé predmety, ktoré môžu deti prehltnúť.

5. Uvoľnite prístupové cesty

Tieto cesty musia byť bez akýchkoľvek prekážok, keď sú deti ešte veľmi malé. Alternatívnym a platným riešením je tiež použitie bezpečnostnej bráničky. Toto zabráni deťom v poranení, keď sa plazia alebo chodia po dome, a obzvlášť sa vám zíde na vrchu a spodku schodiska.


Zoznam môže byť určite dlhší, ale toto je najdôležitejších 5 bezpečnostných opatrení, ktoré by mal vedieť každý rodič, aby spravili zo svojho domu miesto bezpečné pre deti.

Bezpečnosť dieťaťa je dôležitou súčasťou života s malým dieťatkom. Ak máte opatrovateľku, vysvetlite jej, ako chrániť vaše dieťa a ako je váš dom kvôli nim chránený. Istota je istota. Je dôležité byť s deťmi opatrný a organizovaný, a o to viac s novorodencami.

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo