Ako opatrovateľke s vašimi deťmi dôverovať

Ako opatrovateľke s vašimi deťmi dôverovať

Od Babysits
3 min čítania

Keď musíte svoje deti nechať prvýkrát v starostlivosti opatrovateľky, môže to byť pre každého rodiča stresujúce. Vyskúšajte nasledujúce tipy, ktoré vám pomôžu zabezpečiť, aby tento proces pre vás i pre deti prebehol hladko!

Nájdite opatrovateľku, ktorej dôverujete, a spoznajte ju

Ak používate Babysits, vyberte a kontaktujte ľudí s podrobnými profilmi, ktoré majú profilovú fotografiu a video; pretože komplexné profily sú oveľa dôveryhodnejšie. Skontrolujte na profiloch kvalifikáciu, skúsenosti a overenia alebo referencie. Ďalej im položte otázky, aby ste zistili, ako by zapadali do vašej rodiny. Nebojte sa položiť potenciálnej opatrovateľke príliš veľa otázok. Ak to s opatrovateľkou s prácou myslí vážne, rada odpovie na vaše otázky. Po prvotnom kontakte na platforme Babysits cez zasielanie správ môžete usporiadať telefonický pohovor alebo osobné stretnutie na verejnom mieste. To vám umožní lepšie porozumieť tomu, aká opatrovateľka je a či sa hodí do vašej rodiny.

Dajte deťom dopredu vedieť

Informujte svoje deti čo najskôr, že ste si najali opatrovateľku. Často sa to prehliada, ale deti tiež potrebujú čas na prípravu! Zvážte, či vziať deti na prvé stretnutie s opatrovateľkou pred opatrovaním so sebou. Predchádzajúce stretnutie umožní deťom, aby sa v deň opatrovania cítili pohodlne. Povzbuďte deti a nadchnite ich pre to, že majú opatrovateľku, a ** zdôraznite, koľko zábavy budú spolu mať**!

Požiadajte opatrovateľku, aby začala skôr

V deň opatrovania pozvite opatrovateľku, aby prišla do domu 1 až 2 hodiny pred začiatkom opatrovania. Toto umožní vašim deťom, aby sa s novou opatrovateľkou cítili pohodlne. Povzbuďte novú opatrovateľku a vaše deti, aby navzájom komunikovali, zatiaľ čo vy ste nablízku. Pamätajte, že budovanie vzťahov si vyžaduje čas, takže ich príliš nenúťte! Keď sa opatrovateľka a deti budú venovať zábavnej činnosti, deti budú zaneprázdnené a uľahčia vám odchod z domu.

Dajte opatrovateľke núdzové kontakty

Núdzové situácie sa síce nestávajú veľmi často, je ale nevyhnutné, aby všetky opatrovateľky boli pripravené zvládnuť takúto situáciu, ak by nastala. Diskutujte s opatrovateľkou, čo by mala robiť, ak nastanú určité situácie. Napíšte zoznam tiesňových kontaktných čísel a vysvetlite opatrovateľke, kedy by sa malo každé číslo použiť. Zvážte zahrnutie čísla tiesňovej služby, vášho telefónneho čísla a vašich rodičov alebo iného telefónneho čísla záchrannej služby do zoznamu.

Poskytnite informácie a zdroje

Rôzne rodiny majú rozdielny domáci poriadok. Určite jasne vysvetlite opatrovateľke svoje domáce pravidlá a všetky špeciálne pokyny. Je užitočné sa dohodnúť o používaní vecí v domácnosti, aby opatrovateľka presne vedela, čo smie používať. Nezabudnite tiež ukázať opatrovateľke, kde nájde všetky veci potrebné na starostlivosť o deti (napr. plienky, cumlíky atď.). Uistite sa, že ste opatrovateľke objasnili denný režim vašich detí, ich obľúbené hračky a zaobstarali všetko potrebné jedlo a pitie.

Okrem toho dajte svojim deťom a opatrovateľke jasne najavo svoje očakávania a hranice. Deti by mali pochopiť, že pravidlá sa nemenia iba preto, že nie ste doma.

Nevytraťte sa bez rozlúčenia

Pri odchode z domu sa nezabudnite rozlúčiť so svojimi deťmi. Ak to neurobíte, môže to u dieťaťa spôsobiť úzkosť a starosť o to, kam ste išli. Keď sa lúčite, usmejte sa a objímte každé dieťa. Buďte pokojní a vysvetlite, že sa neskôr vrátite.


Ste pripravení urobiť ďalší krok a nájsť opatrovateľku Pre vaše deti? Použite Babysits, aby ste našli opatrovateľku ešte dnes!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo