10 tipov na prvý deň s opatrovateľkou

10 tipov na prvý deň s opatrovateľkou

Od Babysits
4 min čítania

Nechať svoje dieťa prvýkrát s opatrovateľkou je vždy na nervy. Využite náš kontrolný zoznam opatrovateľky (na vytlačenie) a naše tipy na ľahké zvládnutie prvého dňa s opatrovateľkou.

Pravdepodobne sa prvého dňa s opatrovateľkou bojíte viac ako vaše dieťa! Takže vytiahnite stránku z ich knihy a nezabudnite relaxovať.

Je na nervy nechať svoje dieťa s opatrovateľkou po prvýkrát osamote, najmä ak často netrávite čas bez svojho dieťaťa. Viete najlepšie, ako sa o svoje dieťa postarať, takže predať túto zodpovednosť niekomu inému môže byť výzvou.

Ale nemusí to tak byť. Ak budete vedieť, čo čakať, a budete pripravení, môžete pomôcť zaistiť hladký priebeh prvého opatrovania sebe, svojmu dieťaťu aj opatrovateľke. Zoznámte sa s našimi top 10 tipmi na úspešné prvé stráženie detí.

10 tipov na prvý deň s opatrovateľkou

 
 

1. Zistite, s kým pracujete

Najdôležitejšou vecou, ktorú môžete urobiť, aby ste sa cítili pohodlnejšie, keď necháte dieťa s opatrovateľkou, je vedieť, s kým pracujete. Naplánujte si s nimi osobné stretnutie pred prvým opatrovaním, aby ste mohli urobiť pohovor. Získanie celkového dojmu o ich charaktere, prehľadu referencií a certifikácií a všeobecne lepšie spoznanie zvýši vašu dôveru, keď nastane prvý deň.

2. Pripravte všetko, čo môžu potrebovať

Opatrovateľka ešte nebude vedieť, aké sú obľúbené hry, aktivity, filmy alebo jedlá vášho dieťaťa. Takže pri prvom stretnutí s opatrovateľkou môže byť užitočné mať tieto veci pripravené pred príchodom. Týmto spôsobom budú mať čo spoločne robiť a opatrovateľka získa lepšiu predstavu o zvykoch vášho dieťaťa, o tom, čo ho zaujíma, a ktoré činnosti sú vhodné.

3. Poskytnite zoznam kontaktov

Nikdy neopúšťajte opatrovateľku bez toho, aby ste im najskôr neposkytli zoznam kontaktných čísel vrátane núdzových kontaktných informácií. Ak je to relevantné, budete tiež musieť svojej opatrovateľke poskytnúť informácie o potrebných liekoch alebo alergiách, ktoré vaše dieťa má.

4. Použite náš kontrolný zoznam opatrovateľky (na vytlačenie)

Aby sme vám uľahčili život, vytvorili sme kontrolný zoznam opatrovateľky na vytlačenie, ktorý môžete so svojou opatrovateľkou spoločne prejsť. Pred odchodom sa uistite, že ste prešli celým kontrolným zoznamom.

Kontrolný zoznam opatrovateľky

5. Preveďte opatrovateľku po dome

Dajte opatrovateľke prehliadku vášho domu a ukážte jej, kde máte všetko, čo by mohla počas opatrovania potrebovať, napríklad náhradné oblečenie pre vaše dieťa, lekárničku, baterku, občerstvenie atď.

6. Hovorte o dennom režime vášho dieťaťa

S týmto môžete ísť tak do hĺbky alebo byť tak neformálny, ako sa vám páči. Ak však chcete, aby vaše dieťa dodržiavalo svoj obvyklý režim, môže byť užitočné prejsť si denný rozvrh s opatrovateľkou. Takto môže lepšie porozumieť tomu, čo je dovolené a čo nie, kedy by mali večerať a ísť spať atď.

7. Hovorte o domácich pravidlách a povinnostiach opatrovateľky

Môže to byť užitočné, aby ste sa ubezpečili, že vy a opatrovateľka máte rovnakú predstavu o povinnostiach opatrovateľky a o tom, čo môže a nemôže vaše dieťa robiť. Deti si často vymýšľajú napríklad o tom, koľko sladkostí majú dovolené jesť, alebo o tom, kedy chodia bežne do postele.

8. Vyskúšajte si to nanečisto

Môžete tiež opatrovateľku vyskúšať a nechať ju na pár hodín deti strážiť, kým ste na dohľad. To môže opatrovateľke a vášmu dieťaťu pomôcť spoznať sa a poskytne vám to lepšiu predstavu o tom, aký typ opatrovateľka je!

9. Nedávajte dieťaťu najavo, že ste v strese

Ak sa cítite obzvlášť nervózny z toho, že máte nechať svoje dieťa prvýkrát s opatrovateľkou, hlavne tento pocit neprenášajte na svoje dieťa. Deti často vycítia, ako sa cítite, a zrkadlia to. Keď sa teda idete so svojím dieťaťom rozlúčiť, objímte ich, usmejte sa a ubezpečte ich, že sa čoskoro vrátite.

10. Dajte svojim deťom o opatrovaní dopredu vedieť

Je dôležité, aby ste dieťaťu vopred oznámili plánované opatrovanie detí. Často sa to prehliada, ale aj deti potrebujú čas na prípravu! Preto môže byť dobré vopred opatrovateľku vášmu dieťaťu predstaviť. V deň opatrovania vaše deti opatrovateľku spoznajú, čo im pomôže cítiť sa pohodlnejšie. Nadchnite deti pre to, že budú mať opatrovateľku, a zdôraznite, koľko zábavy spolu zažijú!


Dúfame, že pre vás tieto tipy na opatrovanie detí a náš kontrolný zoznam opatrovateľky boli užitočné! Hľadáte opatrovateľku? Použite Babysits na nájdenie opatrovateľky blízko vás.

Veľa štastia pri vašom prvom opatrovaní detí!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo