Mrazené jogurtové kúsky

Mrazené jogurtové kúsky

Od Babysits
2 min čítania

Všetci si radi čas od času doprajeme misku so zmrzlinou, ale čo keby ste si mohli vychutnať zmrzlinu bez obáv z pridaného cukru? Naše domáce kúsky mrazeného jogurtu sú dokonalým receptom pre celú rodinu.

Nie je lepší spôsob, ako si trošku dopriať, než miska studenej zmrzliny. Zmrzlina z obchodu je ale plná pridaných cukrov, umelých aróm a farieb. Dobrou alternatívou pre zmrzlinu je mrazený jogurt, ale podobne ako zmrzlina, aj mrazené jogurty zakúpené v obchode často obsahujú pridaný cukor a umelé arómy.

Čo keby sme vám povedali, že pre vaše deti môžete pripraviť pochúťku z mrazeného jogurtu doma? Je ľahká na prípravu a je oveľa zdravšia ako alternatívy zakúpené v obchode.

Čo potrebujete:

  • Jogurt
  • Ovocie
  • Nejaké formy, ktoré môžete vložiť do mrazničky.

Ste pripravení pripraviť tieto zdravé dobroty?

Kroky na prípravu kúskov sú jednoduché a dajú sa urobiť za menej ako 5 minút.

  • Začnete tým, že do formičiek dáte trochu jogurtu.
  • Pridajte ovocie (vybrali sme mrazené jahody a maliny).
  • Teraz už len pridajte trochu jogurtu na zakrytie ovocia.

Ingrediencie pre zdravé pochúťky

To bolo jednoduché, že?

Všetko, čo musíte urobiť, je teraz vložiť formy do mrazničky a počkať, kým nebudú tvrdé ako kameň! To zvyčajne trvá asi 3 - 5 hodín v závislosti od nastavenia mrazničky.

Vaše zdravé pochúťky do horúceho dňa sú pripravené na podávanie.

Zdravé dobroty pre deti

Vždy môžete pridať viac alebo iné druhy ovocia, podľa vlastnej chuti. Nepoužívali sme žiadne sladidlo, pretože samotné ovocie je sladké. Ak chcete mať sladšiu pochúťku, odporúčame vám dať do jogurtu trochu medu alebo javorového sirupu a pred pridaním do foriem ho poriadne premiešať.


Páčil sa vám náš recept? Radi by sme videli vaše pochúťky z mrazeného jogurtu. Zdieľajte ich na Instagrame a použite #Babysits alebo nás označte v príspevku pomocou @babysits.

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo