Vzdelávacie aktivity pre malé deti

Vzdelávacie aktivity pre malé deti

Od Babysits
4 min čítania

Vzdelávanie a výučba sú dva z najdôležitejších prvkov v živote každého dieťaťa. Škola je preto cenným nástrojom. Každý rodič obdivuje a oceňuje trpezlivosť a zručnosť učiteľa svojho dieťaťa. Je bežné, že si rodičia vo svojom hektickom programe nájdu čas, aby sa mohli s deťmi doma učiť a venovať sa ďalším vzdelávacím aktivitám. Máte však pocit, že je toho na vás veľa? Nebojte sa, nie ste sami! V Babysits sme vytvorili 3 rôzne aktivity na vytlačenie pre najmenších. Sme tu, aby sme pomohli!

Poďme počítať!

Učenie sa počítať sa môže javiť ako nudná úloha pre rodičov aj deti, túto aktivitu sme však vytvorili, aby si vaše dieťa mohlo proces učenia užiť.

vyfarbite kvet a včely

Postupujte podľa týchto krokov:

  • Nechajte svoje dieťa nakresliť kvet, včely aj motýle. Môžu to urobiť podľa príkladu alebo si vytvoriť vlastnú verziu. Nechajte to na nich!
  • Ak je to potrebné, hmyz pre ne vystrihnite vy. Môžete ich tiež nechať vystrihnúť všetko osamote, ale neustále ich strážte!
  • Teraz je čas sa učiť! Táto aktivita má pomôcť vášmu dieťaťu dozvedieť sa viac o číslach a počítaní. Môžete umiestniť rôzne variácie motýľov a včiel alebo kvetov a opýtať sa ich: Koľko včiel je na kvete? Spočítaj mi, koľko motýľov letí okolo kvetu.
  • Požiadajte ich, aby spočítali počet a napísali ho na list papiera.

Tvary

Pri tejto aktivite si vaše dieťa môže precvičiť písanie aj kreslenie. Je to jednoduchá aktivita, ale môže byť aj zábavná a kreatívna!

spojte bodky tvarov

  • Najskôr ich požiadajte, aby spojili bodky a vytvorili tvary
  • Potom ich požiadajte, aby pomenovali všetky tvary
  • Čas písať! Ak je vaše dieťa už dosť staré, môže napísať názov každého tvaru do sivého políčka. Tu si precvičujú svoje schopnosti písania a čítania!
  • V neposlednom rade: Čas na maľovanie! Ako poslednú časť tejto aktivity požiadajte svoje dieťa, aby vyfarbilo každý tvar konkrétnou farbou. Týmto spôsobom môžete skontrolovať, ako prebiehala aktivita, a či vaše dieťa potrebuje ďalšiu lekciu o tvaroch!
  • Ako bonusovú aktivitu môžete urobiť aj anglickú verziu šablóny. Môžu sa teda naučiť tvary aj v inom jazyku.

Hodina angličtiny

učenie sa jazyka pomocou ovocia a zvierat

Učenie sa jazykov je veľmi dôležitá a obohacujúca súčasť života každého z nás. Bez ohľadu na to, aký mladý alebo starý ste, môže vám to zmeniť život! A čím skôr sa dostanete do kontaktu s inými jazykmi, tým ľahšie pre vás v budúcnosti bude zlepšovať sa v nich.

Preto vám v Babysits chceme pomôcť! Vytvorili sme dve rôzne šablóny, ktoré vaše deti naučia o zvieratách a ovocí v slovenčine aj angličtine.

Aby to bolo zábavnejšie, môžete si ich vytlačiť a vystrihnúť ako malé kartičky a hrať so svojimi deťmi rôzne hry. Tu je niekoľko nápadov:

  • Pexeso: Pre túto hru môžete každú šablónu vytlačiť dvakrát. Potom nastrihajte všetky kusy a otočte ich smerom nadol. V každom kole musí hráč otočiť 2 karty, aby našiel páry. Vyhráva hráč, ktorý má na konci viac párov.

Tip: Zakaždým, keď karty otočíte, nahlas vyslovte názov zvieraťa alebo ovocia v oboch jazykoch.

  • Hádaj kto som: Cieľom hry je uhádnuť, ktorú kartu má druhý hráč. Môže sa hrať s 2 ľuďmi, čím viac hráčov, tým väčšia je to zábava.

V tejto hre si jeden hráč vezme kartu a bez vyslovenia názvu ovocia alebo zvieraťa ho musí opísať. Ostatní hráči musia uhádnuť, o čo ide. Prvý, kto uhádne správnu odpoveď, vyhráva!

Tip: Pri kartách so zvieratami môžete napodobňovať aj pohyby alebo zvuky zvierat!


Rôzne aktivity doma s vašimi deťmi im pomôžu nielen učiť sa, ale aj zabaviť sa! Ak ich chcete niečo naučiť a zároveň si niečo zábavné vytvoriť, urobte našu astronomickú aktivitu fázy Mesiaca a naše cool zvieratá z kartónu. A pamätajte, že učenie nie je iba o výsledku, ale aj procese! Ak z toho urobíte zábavu, bude sa im to páčiť!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo