Matematika pre deti

Matematika pre deti

Od Babysits
3 min čítania

Vedeli ste, že učenie matematiky môže byť zábavné? Všetci vieme, že matematika nie je obľúbeným predmetom väčšiny detí. Nie je teda prekvapením, že väčšina dospelých tiež reaguje negatívne, keď sa ich pýtajú na ich matematické schopnosti. Deti si odmalička vytvárajú nechuť k matematike a nakoniec sa jej za každú cenu počas celého dospelého života vyhýbajú. Je to výsledok našich vlastných postojov a správania, alebo musia byť rodičia a učitelia viac kreatívni a zábavnejší, keď učia svoje deti počítať?! Rozvíjajte zručnosti svojho dieťaťa tým, že si pozriete naše matematické pracovné listy.

Tu v Babysits sme veľkými fanúšikmi matematiky a všetkých jej výhod a vy môžete byť tiež! Chceme riešiť toto negatívne vnímanie a pomôcť rodičom nájsť nové spôsoby, ako si s deťmi vychutnať matematické aktivity. Tu sú tri spôsoby, ako pomôcť vašim deťom zamilovať sa do matematiky, vrátane niekoľkých zábavných pracovných listov s aktivitami, ktoré si môžete vytlačiť:

1. Použite situácie z reálneho života
Matematika sa tradične vyučuje systematicky, nie vždy je tento spôsob učenia vhodný pre každého. Použite situácie z reálneho života na upútanie predstavivosti vášho dieťaťa.

Príklad: Požiadajte ich, aby vám pomohli odmerať prísady na pečenie chleba a položte im matematické otázky týkajúce sa receptu podľa ich schopností. Napríklad „ak máme 6 vajec a použijeme dve, koľko vajec ešte zostáva?“ alebo ťažšie otázky typu „Potrebujeme 300 g múky a máme 1 000 g. Koľko percent potrebujeme? “ Toto pomôže vašim deťom priblížiť matematiku k skutočnému svetu okolo nich.

2. Buďte ich matematickým vzorom
Nechajte svoje deti, aby vás videli, ako si matematiku užívate (aj keď nie)! Použite matematiku na porovnanie alebo výpočet celkových cien pri nakupovaní alebo pri meraní pomocou pravítka počas tvorivých projektov.

Príklad: Snažte sa byť pri každodenných matematických úlohách pozitívni a povzbudzujúci, ale dajte dieťaťu vedieť, že je v poriadku, ak je to pre nich ťažké, pretože sa oplatí to zvládnuť..

3. Spojte bodky
Matematika je dôležitá v triede aj mimo nej. Rodičia by sa mali zamerať na každodenné používanie matematiky a čísel. To deťom umožní osvojiť si dôležitosť matematiky mimo triedy a ako zručnosť, ktorá im pomôže zvládnuť každodenné úlohy.

Príklad: Pomocou matematiky ich naučte počítať peniaze. Sčítajte alebo odčítajte nasledujúce sumy peňazí.

  • €4 + €5 = €
  • €5 + €1 = €

Prečo nevyužiť naše pracovné listy na vytlačenie na pomoc s hodinou matematiky doma!


Aktivita 1 Aktivita 2
Pracovný list z matematiky Pracovný list z matematiky
Aktivita 3 Aktivita 4
Pracovný list z matematiky Pracovný list z matematiky

Matematika je dôležitá, pretože poskytuje dôležité zručnosti do života. Pomôže vášmu dieťaťu merať, riešiť problémy a rozvíjať porozumenie tvarom. Môže to byť aj veľká zábava! Začnite skoro a sledujte, ako z vášho dieťaťa vyrastie mini Albert Einstein!

Pripojte sa k opatrovateľskej komunite!

Zaregistrujte sa zadarmo